Miniszteri biztos tekinti át a határon túli költségvetési forrásokat

2010.10.02. 16:59

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter az év végéig miniszteri biztost nevezett ki a határon túli magyar kapcsolatokkal összefüggő előirányzatok és költségvetési források áttekintésére. Ulicsák Szilárd tesz majd javaslatot a jövő évi költségvetési keret meghatározására is.

A miniszteri biztos teljes mértékben áttekinti a 2010-es határon túli magyar, valamint a határon túli magyar kapcsolatokkal összefüggő előirányzatokat és egyéb költségvetési forrásokat, beleértve a többi tárca vonatkozó pénzeszközeit is. Feladata továbbá, hogy egyeztessen a tárcák érintett képviselőivel.

Ulicsák Szilárd1997-ben a határon túli (elsősorban felvidéki) magyarságot támogató Rákóczi Szövetségben kezdett dolgozni, melynek később főtitkárává választották. 1999-től vett részt a Határon Túli Magyarok Hivatalában induló Erdélyi Magyar Tudományegyetem alapítási munkálataiban, majd 2000-től az ezzel a feladattal megbízott programirodát (később főosztályt) vezette. 2004-ben lépett ki a HTMH-tól, majd az Európai Parlamenti választások után Gál Kinga EP-képviselő magyarországi tanácsadója lett.