Indítványozzák Geréb Ágnes előzetes letartóztatását

2010.10.07. 16:07
A kedden őrizetbe vett Geréb Ágnes előzetes letartóztatásba helyezését indítványozza az ügyészség. Szerintük újabb bűncselekmények elkövetésétől kellene tartani, ha az otthon szülést pártoló orvosnőt szabadon engednék.

A budapesti IX. kerületi ügyészség indítványozza Geréb Ágnes Ágnes előzetes letartóztatását - közölte csütörtök délután a Fővárosi Főügyészség. Az otthon szülést pártoló orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják.

Az ügyészség szerint megalapozottan feltehető, hogy ha Gerébet szabadon engednék, újabb bűncselekményt követne el, illetve tanúk befolyásolásával, iratok megsemmisítésével vagy elrejtésével, vagy más módon megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről a Pesti Központi Kerületi Bíróság fog dönteni.

Geréb Ágnest hétfő este állították elő a Napvilág szülésházból egy olyan szülés után, amelyen komplikációk léptek fel, a gyereket újra kellett éleszteni. Gerébet kedden őrizetbe vették. Szerda délután szimpátiatüntetést szerveztek mellette az egészségügyi államtitkárság épületénél, több százan követelték a szabadon engedését.