Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Öt időközi választást tartanak vasárnap

2010.12.19. 07:36 Módosítva: 2010.12.19. 09:22

Öt településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap. Két helyen azért kell szavazni, mert lemondott tisztségéről a polgármester, két helyen pedig meghalt. Az ötödik településen a négytagú testület egyik tagját polgármesternek is megválasztották az októberi helyhatósági választáson, ezért új képviselő kell.

A Tolna megyei Aparhant lakói azért választanak polgármestert, mert a tisztséget októberben elnyerő Kenderesiné Szücs Ibolya (független) lemondott posztjáról. Ugyancsak lemondott tisztségéről a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény 4. számú egyéni választókerületének képviselője, Németh András.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn a megválasztott polgármester, Bakonyi Péter (független) halála miatt lesz időközi voksolás, és ugyancsak a megválasztott polgármester, Hankó Gyula Attila (független) halála miatt voksolnak a  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán.

A Zala megyei Padár településen pedig egy egyéni listás képviselőt kell választani. Ennek oka, hogy a négy jelölt egyikét polgármesternek is választották, ezért nem lehetett teljes a négytagú képviselő-testület.