Öt településen választanak polgármestert

2011.01.09. 08:09

Öt településen tartanak ma időközi polgármester-választást: három helyen azért van szükség a szavazásra, mert a tavaly októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb vokssal támogatott jelöltek között, két községben pedig időközben lemondott az akkor megválasztott vezető.

A Zala megyei Bödeházán 2010. október 3-án Büki László és Káldi Lászlóné (mindketten függetlenek) egyaránt a szavazatok 50 százalékát szerezte meg, 22-22 voksot kaptak. Szavazategyenlőség miatt választanak újra polgármester a Tolna megyei Grábóc lakói is; itt októberben Takács László és Vincze Kálmán 55-55 voksot kapott.

A Vas megyei Orfaluban szintén szavazategyenlőség alakult ki a polgármester-jelöltek között ősszel: Goda Ilona és Holecz Károly a voksok 50-50 százalékát szerezte meg (28-28 szavazattal). A helyi jegyző közlése szerint Holecz Károly időközben visszalépett, így Goda Ilona eddigi független polgármester egyedült indul a posztért.

Két településen az októberben megválasztott polgármester lemondott, ezért írtak ki időközi választást. A Hajdú-Bihar megyei Folyáson a független Mályi Lászlóné, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán a szintén független Szucskó Péter utódját választják meg.