Az egri várban is dolgoznak majd a rabok

2011.09.09. 14:38

Az egri várban is végeznek közterület-rendezési munkálatokat péntektől az egri börtönben fogva tartottak. Erről keretmegállapodást írt alá a megyei önkormányzat alelnöke és a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka.

A Börtön a városért program keretében 2008 áprilisa óta harmincöt alkalommal láttak el közterület-takarítási és tereprendezési feladatokat a Egerben helyi börtön fogvatartottjai. Mostantól a megye által fenntartott intézmények – ilyen a vármúzeum – területét is gondozzák az elítéltek. Nyolchektárnyi terület és négyhektárnyi várfal karbantartását, takarítását kell ellátniuk.

Juhász Attila börtönparancsnok elmondta, hogy az elmúlt három és fél évben hetven női és tizenöt férfi fogvatartott vett részt a programban önkéntes alapon. A meghirdetéskor az elítéltek 98 százaléka jelentkezett a munkára, vagyis verseny folyik a feladat ellátásáért.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a fogvatartottak nagyfokú önértékelési válságot élnek át, és a munka, illetve az ezzel járó elismerés hozzájárul önbecsülésük erősítéséhez, így személyiségfejlesztésükhöz.