Látogatási tilalom a salgótarjáni és a kistarcsai kórházban

2012.02.27. 12:00

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház egész területén látogatási tilalmat rendeltek el. A visszavonásig érvényes tilalmat az indokolja, hogy a térségben is érzékelhető a lázas, influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegek számának emelkedése, áll a tájékoztatóban.

A Zala Megyei Kórház belgyógyászatán feloldották a két hete elrendelt látogatási tilalmat, de a korlátozás a sebészeten továbbra is érvényben van. Az intézményben a halmozottan előforduló vírusos fertőzések miatt múlt csütörtökön rendeltek el az általános sebészeti osztályon felvételi és látogatási tilalmat. Ezzel egy időben a kardiológiai és a kardiológiai rehabilitációs osztályon feloldották az egy héttel korábban bevezetett látogatási tilalmat.

Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt az elmúlt hétvégén részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban is – közölte az intézmény orvos igazgatója hétfőn az MTI-vel. Némedi Mária tájékoztatása szerint a csecsemő- és gyermekosztályon, a szülészeten, az újszülöttrészlegen, valamint az onkológián és az intenzív osztályon tilos a betegek látogatása. Az intézkedés visszavonásig érvényes.