Előzetesben marad az EH Zrt. vezérigazgatója

2012.03.21. 14:14

Két hónappal meghosszabbította a hűtlen kezeléssel gyanúsított Egészségügyi Holding (EH) Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája – közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese-szóvivője. K. Z. Tamást az eddigieken felül más cselekménnyel is gyanúsítják.

A négy kórházat működtető holding vezérigazgatóját február 7-én vette őrizetbe a rendőrség, a bíróság pedig február 10-én meghozott végzésével elrendelte a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított intézményvezető egy hónapra szóló előzetes letartóztatását.

A Nyíregyházi Városi Bíróság – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványára – két hónappal, május 10-ig meghosszabbította K. Z. Tamás előzetes letartóztatását. A szóvivő-elnökhelyettes közlése szerint a bíróság a bűncselekmény kiemelkedő súlyára, valamint arra tekintettel hosszabbította meg az előzetes letartóztatást, hogy "a gyanúsított munkaköréhez kapcsolódóan folyik a nyomozás, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megpróbálná az eljárást – akár a tanúk befolyásolásával – meghiúsítani, megnehezíteni."

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős. A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék pénteken bírálja el a védelem fellebbezését.