Száz hektáron ég a száraz fű Miskolcnál

2012.03.29. 21:47
Mintegy százhektárnyi területen ég a száraz fű Miskolcon, az úgynevezett Nádasréten, a cementgyár mögött – közölte a Borsod Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A legfrissebb jelentések szerint újabb tüzekhez kellett vonulniuk a tűzoltóknak a miskolci Martinkertvárosban és Szendrőládon is.

Rinyu Zsuzsanna azt mondta, annyi a szárazfű tűz a megyében, hogy a tűzoltók megállás nélkül, folyamatosan dolgoznak, és az újabb tűzesetekhez szinte alig volt kit riasztani.

D VAJ20120328005
Fotó: Vajda János

Hozzátette: hármas, kiemelt riasztással miskolci, illetve sátoraljaújhelyi, illetve szerencsi tűzoltók is dolgoznak a cementgyár melletti területen, az oltást nehezíti, hogy erősen fúj a szél. A lángok a cementgyár épületét is veszélyeztetik, illetve a tűzoltók védenek egy fatelepet, és az attól nem messze lévő lakóházakat. A szóvivő arról is beszámolt, hogy Miskolc martinkertvárosi részében 20 hektárnyi terület ég, itt a lángokat miskolci és mezőkövesdi tűzoltók próbálják megfékezni.

D VAJ20120328003

Szendrői, encsi, és tiszaújvárosi tűzoltók oltanak Szendrőládon, ahol mintegy 60 hektárnyi tölgyes, csemetés erdő aljnövényzete és az avar ég. Rinyu Zsuzsanna azt is elmondta, hogy a cemenetgyár közelében keletkezett tűz miatt tűzvizsgálati eljárás indult.