Leszakadt az álmennyezet a siófoki Tescóban

2012.05.21. 14:18 Módosítva: 2012.05.21. 17:03

Öten könnyebben megsérültek, amikor leszakadt az álmennyezet a siófoki Tesco egyik gyorsétterménél hétfőn délután háromnegyed kettő körül, értesült az Index szemtanúktól. Olvasóink az áruház másik felében álltak, de a robajt még ott is hallani lehetett.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint két férfit törés gyanújával a siófoki kórházba szállítottak.

A baleset a légelszívó rendszer karbantartási munkálatai közben történt. A siófoki rendőrkapitányság megkezdte a tanúkihallgatásokat, az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást, közölte kérdésünkre Karsay Kornél, a Somogy megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

image
Fotó: Laci és Peti / olvasónk

A Tesco közleményben megerősítette, hogy az áruház üzletsorán végzett karbantartási munkálatok közben történt a baleset. Az áruház koncessziós üzletsorán működő étterem álmennyezete fölötti elszívóberendezés tisztításán egy külső karbantartó cég alkalmazottai dolgoztak, amikor az álmennyezet egyelőre ismeretlen okból leszakadt.

Az áruházlánc belső vizsgálata annyit már megállapított, hogy a külső karbantartó cég alkalmazottai több ponton is hibáztak. "A Tesco megteszi a szükséges lépéseket a karbantartó céggel szemben. További információt a vizsgálatok lezárultáig nem áll módunkban adni" zárul a közlemény.