Felfüggesztették a dömösi polgármestert

2012.05.22. 17:25

Hat fegyelmi eljárást indított Dömös független polgármestere ellen a község képviselő-testülete, majd az eljárások lezárultáig egyhangú szavazással felfüggesztették a falu vezetőjének jogviszonyát, közölte Szabó Attila, a település jegyzője.

Szabó Attila elmondta, a polgármester senkit nem jelölt ki a helyettesítésére és betegállományba vonult, másnak pedig nincs utalványozási joga az önkormányzatban. Ezért veszélybe kerülhet a 20 önkormányzati foglalkoztatott bérének és a segélyeknek a kifizetése az 1200 fős településen.

Dömösön a polgármester mellett hatfős testület működött, a tagok közül ketten lemondtak, a korábbi jelöltek közül a sorban következők nem vállalták a tisztséget, más személy pedig nem kapott szavazatot a 2010-es választásokon. A polgármesterrel együtt ötfős testületből négyen pártoktól függetlenek.

Novák Lajos azt mondta: "a testület eljárása indulatból fakad. Eddig tizenegy fegyelmit indítottak ellenem és mindent megtesznek, hogy felállítsanak a székemből" – tette hozzá a településvezető, akit 2011 decemberében egyszer már felfüggesztett a testület, de a bíróság rövid időn belül visszahelyezte hivatalába.

A polgármester hozzátette, ügyvédjével közösen gondolkodnak azon, hogy érdemes-e újra bírósághoz fordulni, mert a képviselők a felfüggesztést bármikor megismételhetik.