Órákat kell várakozni Röszkénél

2012.07.07. 09:36 Módosítva: 2012.07.07. 10:47

Az erős forgalom miatt lassan, de folyamatosan tudnak haladni az autók az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon; a szombat reggeli érdi baleset már nem okoz fennakadást. Korábban a 20-as kilométerkőnél három autó ütközött egymásnak, emiatt a belső sávot lezárták, és több kilométeres sor alakult ki.

Súlyosabb a helyzet Röszkénél, ahol az autósoknak a kilépő oldalon három órát kell várakozniuk határ átlépésére. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a torlódás oka a szabadságra hazatérő vendégmunkások sokasága.

Szenti Szabolcs szóvivő szerinte a Szerbiába belépő kocsisor ismét visszatorlódott a magyar határátkelőhelyig, így a kiléptetés tovább nem gyorsítható. Ez azt jelenti, hogy az autók Magyarországon mintegy kétórás, míg a két határ között, Szerbia előtt egyórás várakozásra kényszerülnek.

A gyorsabb átlépés érdekében a rendőrség azt javasolja, hogy az utazók válasszák a tompai határátkelőt. A magyar és a szerb állampolgárok naponta 8 és 18 óra között választhatják a tiszaszigeti átkelőt is.