Maga alá gyűrte a vonat az autót

2013.07.21. 17:19

Két ember meghalt, amikor a Sopronból Győr felé tartó személyvonat egy autóval karambolozott a kópházi vasúti átjáróban, tájékoztatott Dobos Viktória hadnagy, a Győr- Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Rázó László, a GYSEV szóvivője elmondta, hogy a kocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba hajtott. A vonat maga alá gyűrte és 200 méteren tolta az osztrák rendszámú személyautót, amelynek vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette. A halottakat a katasztrófavédelem szakemberei emelték ki a roncsok közül. A műszaki mentés befejeződött, a vasúti frogalom helyreállt.

Korábban az osztrák állami vasútnál szimulálták, mi történik, ha egy száz kilométer per óra sebességgel száguldó vonat a vasúti kereszteződésben oldalba kap egy személyautót, ebben a konkrét esetben egy Renault-t.

Száz kilométer/órával gázol a mozdony

A videó után Franz Seiser, az osztrák vasút (ÖBB) elnöke beszél egyebek között a vasúti közlekedés biztonságát szolgáló technikai intézkedésekről, illetve a szimuláció céljáról. Azt is elmondta, hogy egy ilyen ütközés után akár ezer méterrel is eltolhatja a vonat az autót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport