Szlovákiába menekültek a tatai rablók

2013.09.05. 11:20

Kiraboltak egy tatai ékszerboltot csütörtökön délelőtt, írja a police.hu. A kemma.hu információi szerint a négy fegyveres Dunaalmás közelében felgyújtotta a meneküléshez használt autót, majd motorcsónakkal Szlovákiába menekült. A lap szerint gyakorlatilag minden ékszert elvittek a boltból. Az elrabolt két kilogramm ékszer értéke megközelítőleg 50 millió forint.

Délelőtt három fegyveres férfi lépett be az üzletbe, majd leteperte az ékszerbolt női alkalmazottját. A hátára térdeltek, fejéhez fegyvert szorítottak, és arra kényszerítették, hogy adja át az arany ékszereket. Negyedik társuk az autóban várakozott, amivel a rablás után elmenültek a helyszínről.

A police.hu információi szerint ezután a tatai rendőrök utolérték a menekülő rablókat, akik a járőrautó elé házilag készített, éles vastárgyat dobtak, melyre a rendőrautó ráfutott, és kilukasztotta a jobb első és hátsó gumiabroncsát. A rendőrök egy rövid ideig még követni tudták az elkövetőket, de járművük instabillá vált, ezért megálltak.

A rendőrök három megyében ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel, Budapestről pedig helikopter érkezett a kutatás segítésére. A rablók Tatáról Dunaalmás irányába menekültek, ott a Duna-parton felgyújtották autójukat, majd motorcsónakba szálltak, és Szlovákiába menekültek. A túlparton a motorcsónakot is felgyújtották.

Az ékszerbolt tulajdonosainak nem teljesen ismeretlen ez a szituáció: korábban egy másik üzletüket is kirabolták.

Ön is látta?