Nincs MTV-s lehallgatási ügy

MTI
2005.01.07. 16:28

A Magyar Televízió (MTV) szóvivője nem tudja elképzelni, hogy lenne valóságalapja annak a hírnek, miszerint lehallgatták volna a Magyar Televízió vezetőinek egyik tavaly év végi, pénzügyi kérdésekről folytatott tanácskozását - ezt Holub Katalin pénteken mondta az MTI-nek. "Én magam nem voltam jelen ezen a megbeszélésen, de nem tudom elképzelni, hogy volna valóságalapja ennek a pletykának" - mondta Zimmerné Holub Katalin, reagálva a Magyar Nemzet aznapi számában megjelent közlésre.

A napilap pénteken arról számolt be, hogy "több, a közszolgálati televíziót vezető munkatárs tanácskozása közben az MTV egyik vezető beosztású alkalmazottja mobiltelefonján a közműsor-szolgáltató egyik beszállítóját tárcsázta, majd miután a hívott fél felvette a telefonját, a készüléket a megbeszélésen részt vevők által körbeült asztalra helyezte". A lap úgy tudja, hogy eközben "a beszélgetést zsarolás céljából rögzítette a tárcsázott beszállító".

"Minden alapot nélkülöz - téves - az a lapértesülés, miszerint a Magyar Televízióban egy vezetői megbeszélésről jogosulatlan hangfelvétel készült volna" - írta közleményében az MTV.Hozzátették: nincs lehallgatási botrány - vizsgálat sincs -, "mert nincs mit vizsgálni". "Az MTV vezetői és munkatársai a jogszabályoknak és az erkölcsi normáknak megfelelően végzik mindennapi munkájukat" - mutatnak rá.