Az MSZP vasi elnöke még nem vett át rendőrségi idézést

MTI
2005.01.07. 22:17

Tóth Csaba, az MSZP Vas megyei szervezetének elnöke eddig azért nem jelent meg a rendőrségen, mert még nem vett át idézést, és egyelőre csak a sajtóból értesült arról, hogy a rendőrség gyanúsítottként kívánja kihallgatni a fiktív baloldali ifjúsági szervezetek alapítása ügyében. Ezt a politikus pénteken közölte az MTI-vel.

"Elképzelhető, hogy érkezett a nevemre idézés, de mivel szinte állandóan úton vagyok, még nem jutottam a postámhoz,(...) természetesen amennyiben beidéznek, teljesítem állampolgári kötelességem és megjelenek a kihallgatáson" - mondta a politikus, azt indokolva, mért nem jelent meg a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányságon. A politikust eredetileg kedden akarta kihallgatni a rendőrség.

Hozzáfűzte azt is: a híradásokban eddig a magánokirat-hamisítás vétsége szerepelt, ami mára szavai szerint bűnsegédletté "szelídült". "Semmiféle bűncselekményt nem követtem el, ezért nyugodtan állok bármiféle vizsgálat elé" - mondta. Tóth sajtótájékoztatót csak azután tart, ha már tudja, hogy pontosan mivel gyanúsítják meg a rendőrségen. Erre számítása szerint valamikor a jövő héten kerülhet sor.