Konszenzussal választana államfőt az MDF

MTI
2005.01.28. 09:30
Az MDF konszenzussal jelölt, a nemzet egységét megtestesíteni képes köztársasági elnök megválasztását támogatja - mondta Dávid Ibolya pénteken az MTI-nek.

Az MDF szerint olyan személyre van szükség, aki nem kompromittálódott a rendszerváltás előtti diktatúra idején, nem volt tagja az elnyomó hatalmi gépezetnek és a kommunista pártnak - mondta a pártelnök. Hozzátette: álláspontjuk szerint az lenne alkalmas jelölt a posztra, aki az elmúlt tizenöt évben nem vállalt a nemzetet megosztó politikai szerepet, a közvélemény ismeri és elismeri, személyes tulajdonságai és eddigi életpályája hitelessé teszi, a választók többsége támogatja.

"A Magyar Demokrata Fórum a parlamentben kész megszavazni egy konszenzusos, a fenti kritériumoknak megfelelő, széleskörű támogatottságot élvező jelöltet. Demokráciánk minősége és hitelessége szempontjából ugyanis meghatározó a köztársasági elnök személye, tekintélye" - mondta Dávid Ibolya.

Az MSZP és a Fidesz rossz úton jár, amikor a baloldaliság vagy jobboldaliság mércéje alapján keresi az új köztársasági elnököt - szögezte le az MDF elnöke.