Polgármestert választanak Oszláron és Csabaszabadiban

MTI
2005.01.30. 10:34
Időközi polgármester-választás kezdődött vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Oszláron - tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője. A választást azért kellett kiírni, mert a község korábbi vezetője, Seres Lajos indoklás nélkül lemondott posztjáról - mondta Hocsákné Vágási Anna. A szavazásra jogosult 352 oszlári lakos három független jelölt közül választhat. A választás este 7 óráig tart a dél-borsodi településen.

A 321 szavazásra jogosult választópolgárból vasárnap reggel hat órától fél tízig ötvenen adták le voksukat a Békés megyei Csabaszabadiban, az időközi önkormányzati választáson. A választásokra azért kerül sor, mert a képviselők hosszú ideje nem tudtak megegyezni egymással a települést érintő kérdésekben, és tavaly november 19-én feloszlatták a testületet. A polgárok hat polgármester-jelölt és 13 képviselő-jelölt közül választhatnak.

A polgármesteri székért indul Szabó Vilmosné korábbi polgármester, Danczik László, Kesjár Irén Katalin, Mlinár György, Kormosné Marozsán Klára független jelöltek, valamint Hankó János MSZP-s jelölt. A választópolgárok 19 óráig adhatják le voksaikat a polgármesterrel együtt hat fős testületre.