Felújítják a 4-es főút szabolcsi szakaszát

MTI
2005.05.15. 09:22

Felújítják a 4-es számú főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszát: új nyomvonalak és településeket elkerülő útrészek épülnek az idén, illetve 2006-ban, közölte a térségi állami közútkezelő kht. ügyvezető igazgatója. A főút Nyíregyháza-Záhony közötti részén már megkezdődött a Berkeszt és Székelyt elkerülő útszakasz építése, együttesen 3,7 milliárd forintos beruházással, mondta Hegedüs Csaba. A székelyi elkerülő út november 30-ára, a berkeszi 2006. február 28-ára készül el.

Kiírták a beruházási tendert a Nyírbogdányt elkerülő főútrészre is, amely körülbelül kétmilliárd forintért épül meg jövőre. Hegedüs Csaba elmondta: az M3-as autópálya szabolcsi beruházásának részeként új, 403-as számot viselő főút épül, amely a 4-es főutat a sztrádához köti majd.

Megépül Nyíregyháza 15,5 kilométeres keleti elkerülő útja, amely Nyírbogdány, Nyírtura, Sényő, Nyírpazony, Napkor, Nagykálló, Nyíregyháza határában halad az M3-as autópályáig. Így a szabolcsi nagyváros felszabadul a 4-es főút záhonyi határállomásának forgalma alól.