Kóka: döbbenetes Orbán viselkedése

MTI
2005.07.22. 20:35
Döbbenetes Orbán Viktor viselkedése - jelentette ki Kóka János gazdasági miniszter a vietnami fővárosban folytatott tárgyalásai után a Fidesz-MPSZ elnökének a minap az Egyesült Államokban elhangzott, a magyar kormány gazdaságpolitikáját bíráló szavaira reagálva.

"Orbán Viktor érdekeit értem, de határozottan ki tudom jelenteni, hogy azok nem Magyarország érdekei" - mondta a gazdasági miniszter, sérelmezve, hogy miközben a Fidesz "otthon nem vállalta az érdemi vitát, külföldön viszont folytatja a Magyarországot lejárató kampányt". Orbán Viktor "árt az országnak, amikor ilyeneket mond, veszélyezteti munkahelyek teremtését" - fűzte hozzá, arra kérve az ellenzék vezetőit, "hogy ne akadályozzák a továbbiakban befektetésösztönző, munkahelyteremtő törekvéseimet" és "ne rombolják tovább Magyarország nemzetközi tekintélyét.

Kóka János szavai rosszindulatúak, és nem fedik a valóságot - mondta pénteken az MTI-nek Nyitrai Zsolt. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a miniszternek el kellene olvasnia a Világbank negatív jelentését, valamint tudnia kellene, hogy több külföldi hitelintézet leminősítette Magyarországot az elmúlt időszakban.