Judit
2 °C
7 °C

A HM kivizsgáltatná a sorkatonák rejtélyes haláleseteit

MTI
2005.08.02. 16:20
A sorkatona-halálesetek ügyeinek áttekintését kérte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter az ügyészségtől azt követően, hogy a Blikk cikksorozatban olyan évekkel ezelőtti esetekről írt, melyekben tanúk állítják: nem baleset történt. A bulvárlap szerint legalább 130 tisztázatlan haláleset történt "rejtélyes körülmények" között, többnyire "balesetnek álcázva".

Bocskai István szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy az újságban említett halálesetek vizsgálatát a minisztériumtól minden tekintetben függetlenül végezték; azokat rendőrség, illetve az ügyészség folytatta le és ezek bírósági döntésekkel zárultak.

Nálunk jobban senki sem ítélte el azokat a körülményeket, amelyek a sorkatonai szolgálatot jellemezték a korábbi években - hangsúlyozta Bocskai István. Hozzátette: ezért szüntették meg ezt az intézményt. Utalt arra, hogy az utolsó sorkatona november 3-án szerelt le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?