Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Péterfalvi: később derül ki, jogszerű-e az SMS-kampány

MTI
2005.08.09. 15:01

Hetek múlva derülhet ki, hogy jogszerű volt-e a kormány sms-kampányának adatfelvételi eljárása - mondta kedden az MTI-nek Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos. Hetekig, de akár egy-két hónapig is eltarthat az a vizsgálat, amelyből kiderülhet, hogy a kormány jogszerűen használt-e fel adatokat az sms-kampányához - közölte az adatvédelmi biztos.

Hozzátette: "tudunk az adatkezelésről, de ez még nem engedélyezés - hiszen nem volt előzetes vizsgálat" - mondta, megjegyezve: "az, hogy kiadtuk az adatvédelmi számot, önmagában nem jelent érdemi állásfoglalást jogszerűség vonatkozásában".

László Boglár kormányszóvivő az sms-kampánnyal kapcsolatos fideszes aggodalmakra hétfőn azt mondta: sem a kormány, sem a lebonyolításért felelős szerződéses partnere nem kezel személyes adatokat, a kampány adatvédelmi számmal rendelkezik, tehát bírja az adatvédelmi biztos felügyeletét és a kormány áll minden esetleges vizsgálat elé.