Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem döntöttek a rádiós utalásokról

MTI
2005.08.10. 13:52

Határozatképtelenné vált a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének szerdai ülése, ezért nem tudtak dönteni a közszolgálati médiumnak átutalandó források kérdésében, de az összeg zömét így is folyósítják - közölte a tanácskozás után újságírókkal Gellért Kis Gábor, a testület elnöke. Azért nem tudtak határozni, mert Trombitás Zoltán, az egyetlen megjelent Fidesz által delegált tag távozott az ülésről - mondta.

Közlése szerint két indítványt terjesztett a résztvevők elé: az egyik alapján a havonta folyósított költségvetési juttatás teljes összegét, a másik szerint annak egy részét utalnák át.

"Azt nem teheti meg a kuratórium elnöksége, hogy döntésképtelensége miatt megvonja a pénzeket teljes egészében a rádiótól, hiszen ez önmagában törvénysértéseket indikálna", ezért "a törvényes állapot helyreállásáig csak meghatározott céllal, vagyis a közszolgálati rádió folyamatos működésének fenntartása érdekében, a törvényes kötelezettségek teljesítése erejéig bocsátja Szijártó István tulajdonosi megbízott rendelkezésére" a pénzt az elnökség.