Jenő
-2 °C
6 °C

Újból lezárták félpályán az utat Csajágon

MTI
2005.08.16. 14:37

A múlt heti demonstráció, majd a hétvégi szünet után, hétfőtől ismét lezárták félpályán az utat a Veszprém megyei Csajág községben, tiltakozva a rendkívüli teherautó- és kamionforgalom miatt - mondta Vörös Gyula, a település polgármestere kedden az MTI-nek.

A falu főutcáján 300 méter hosszan egész héten eltorlaszolják majd a lakosok az úttest felét autókkal, gépekkel, és lassítják a forgalmat - közölte a község vezetője, hozzátéve, a településen áthaladó nehéz gépjárművek miatt már tönkrement az úttest aszfaltja, a falu kőhídja, sok házon pedig feltűnő repedések láthatóak.

Vörös Gyula szerint nem a forgalom elterelése jelentene számukra megoldást - Csajágot nem is lehet elkerülni, hiszen nincs másik útvonal -, hanem be sem szabadna engedni a faluba a nehéz járműkonvojokat. Mint mondta: a péti és peremartoni vegyi üzemekből és a vilonyai kőbányából más útvonalon is szállíthatják a rakományokat.

A Veszprém Megyei Közútkezelő Kht. igazgatóhelyettese, akit szintén Vörös Gyulának hívnak, az MTI-nek kedden elmondta: ha Csajágról kitiltanák a kamionforgalmat, akkor másutt adódnának komoly gondok. Szerinte a balatoni főút fűzfői szakasza lényegesen nagyobb terhelést kap. Megjegyezte: ha minden hasonló mellékútra forgalomkorlátozó táblát helyeznének ki, akkor az utak 90 százalékát nem lehetne teherautókkal használni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?