Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Demokrata kapta az SZDSZ Szakállas bácsi-díját

MTI
2005.08.17. 16:37
A Magyar Demokrata című hetilap mind a négy - rasszista, homofób, nőgyülölő, érzéketlen - kategóriában megkapta a Szabad Demokraták Szövetsége által alapított Szakállas bácsi-díjat, a párt internetes oldalára érkezett javaslatok alapján - közölte Gusztos Péter, SZDSZ-es ügyvivő. Az újság szerkesztőségének épülete előtt tartott sajtótájékoztatón az összesített fődíjként járó, színes mázzal bevont kerámia kerti törpét a lap egyik újságírója vette át.

Gusztos Péter, aki tagja a díj odaítéléséről döntő kuratóriumnak, elmondta: a Szakállas bácsi-díj célja, hogy olyan mondatokra hívja fel a közvélemény figyelmét, amelyek egy modern, toleráns demokráciában nem hangozhatnak el. A liberálisok megítélése szerint az újság tevékenységével "hétről hétre kiérdemli ezt a díjat" - mondta, hozzátéve, hogy szándékosan nem idézi a lapban megjelent, kifogásolt mondatokat.

Gusztos Péter elmondta: nyílt levelet intézett Orbán Viktorhoz és Pokorni Zoltánhoz, amelyben tájékoztatja őket arról, hogy a Magyar Demokrata megkapta a Szakállas bácsi fődíjat. A politikus felidézte, hogy a Fidesz elnöke és alelnöke többször kiállt a hetilap mellett. "Ezért akár azt is mondhatnám: a Demokrata által most kapott díj egy kicsit az Öné is" - fogalmazott levelében.