Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeptember 19-én lehet elnökválasztás a Magyar Rádióban

MTI
2005.08.26. 14:37

Várhatóan szeptember 19-én tartják a Magyar Rádió elnöki posztjára jelöltet állító és a személyi javaslatról döntő tanácskozásokat, közölte a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke pénteken az MTI érdeklődésére.

Jövő hétfőn határoz a kuratórium elnöksége arról, hogy a 14 pályázó közül kiket hallgat meg személyesen is elképzeléseiről, a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium pedig szeptember 5-i ülésén ismerkedhet meg a jelentkezők elképzeléseivel. Így nem kizárt, hogy kétnapos lesz az utóbbi tanácskozás, mondta el Gellért Kis Gábor.

Ha szeptember 19-énél korábban akarnának dönteni a kérdésben, az olyan szoros menetrendet tenne szükségessé, ami "kevéssé valószínű, hogy tartható" - nyilatkozott az elnök, emlékeztetve arra, hogy a médiatörvény rendelkezései alapján a pályázat benyújtását követően 30 napig - ez esetben szeptember 22-ig - van idejük a választásra.