Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kerék védője hiányolja a bírósági iratok közül a Kulcsár-videót

MTI
2005.08.31. 17:51

Nincs a bírósági iratok között a Kulcsár Attila, a K&H sikkasztással vádolt volt üzletág-vezetőjének 2004. június 9-én tett vallomásának videokazettája, amelyet a nyilvánosság is megismerhetett, közölte az MTI-vel a per másodrendű vádlottjának, Kerék Csabának a védője szerdán.

A Fővárosi Bíróság Büntető Kezelőirodájában szerdán kapott tájékoztatás szerint a Kulcsár Attila vallomásáról készített videofelvételt - amely szerepelt a nyomozati iratok között és fel volt tüntetve a bűnjeljegyzékben - a Fővárosi Főügyészség nem bocsátotta a Fővárosi Bíróság rendelkezésére - olvasható Ruttner György közleményében.

A Fővárosi Bíróság szerint ennek magyarázataként az ügyészségen azt jelölték meg, hogy "a videokazettát még vizsgálják" - teszi hozzá az ügyvéd. Megjegyzi: az ügyben kijelölt előadó ügyész, Zaránd Viktor több mint egy héttel ezelőtt arról tájékoztatta Kerék Csabát - akit sikkasztással és pénzmosással vádolnak - és védőjét, hogy a vádirat benyújtásával minden, az eljárás során keletkezett iratot, így az említett videokazettát is átadták a bíróságnak, így ha arról hivatalos másolatot szeretnének, akkor azt a bíróságtól kell kérniük.

A Fővárosi Bíróság elismerte, hogy nincs náluk a kazetta. Az ügyészség szerint azért nem adták még át a kazettát, mert azzal kapcsolatban korábban Kerék Csaba és védője feljelentést tett.