Sólyom a légtérvédelemről tájékozódott a HM-ben

MTI
2005.09.08. 17:28

Az ország légtérvédelmével kapcsolatos tervekről is szó esett a köztársasági elnök és a honvédelmi miniszter csütörtöki találkozóján a Honvédelmi Minisztériumban, azonban a Zengőre tervezett radarállomásról nem derült ki újdonság az újságírók számára.

A köztársasági elnök átvette az ország légtérvédelmével kapcsolatos tervekről, elképzelésekről szóló rövid feljegyzést, az elkövetkező időszakban pedig az ezzel kapcsolatos titkos dokumentációkat is meg fogja kapni - közölte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a találkozót követően újságírókkal. Hozzátette: "Abban állapodtunk meg, hogy amikor igényli, erről bármikor, bármilyen formában konzultációt folytathatunk". A köztársasági elnök nem nyilatkozott az újságíróknak, amikor távozott a Honvédelmi Minisztériumból.

A honvédelmi miniszter még júniusban egy televíziós interjúban elmondta, hogy be fogja mutatni Sólyom Lászlónak azokat a NATO-radarra vonatkozó információkat, amelyeket a köztársasági elnöknek civilként nem volt módja megismerni, hiszen ezek egy része államtitok.