Egy civil szervezet megrendezné a Gyurcsány-Orbán vitát

MTI
2005.11.11. 14:25

A Méltányosság Politikaelemző Kör szívesen megrendezné a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor pártelnök közötti vitát - közölte a kör nevében Csizmadia Ervin politológus és Zsolt Péter szociológus pénteken az MTI-vel.

"Bejelentjük, hogy - amennyiben az érintettek is úgy gondolják és elfogadhatónak tartják - szívesen megrendeznénk a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor pártelnök (várható miniszterelnök-jelölt) közötti vitát" - olvasható a közleményben.

Az elmúlt napokban felmerült garanciatörvény tervezete éppen úgy tárgya lehet a vezető politikusok közötti vitáknak, mint az a számos egyéb megoldatlan kérdés, amely az elmúlt időszakban mérgezte a közélet légkörét - írják a kör tagjai.

Az egész magyar társadalom érdeke, hogy javuljon a közélet légköre, s egyben növekedjen tudásunk vezető politikusaink szándékait illetően - áll a közleményben.

Csizmadia Ervin az MTI-nek elmondta: a Méltányosság Politikaelemző Kör 2002-ben jött létre. Mint mondta, a kör olyan civil kezdeményezés, amely a méltányos vitákat tartja szem előtt.