Tiniparlament Mórahalmon

MTI
2005.11.28. 16:44

"Ami (már nem csak) a szívedet nyomja!" címmel regionális tiniparlamentet tartottak Mórahalmon; a rendezvényen a dél-alföldi régió 56 általános iskolájából több mint kétszáz diákönkormányzati képviselő vett részt.

Porkoláb Mihály főszervező az MTI-nek elmondta: a tiniparlament célja, hogy az általános iskolai diákönkormányzatiság és szabadidő-szervezés aktuális kérdéseiről tájékoztassa a segítő pedagógusokat, másfelől aktív tanulói részvételt célzó, mintaértékű diákönkormányzati programok eredményeit és tapasztalatait mutatja be.

A nyitóelőadásban Jásper András, a Diákközéletért Alapítvány elnöke "Diákjogok és kötelességek" címmel tartott előadást, Szabó Éva, a szegedi egyetem pszichológia tanszékének adjunktusa pedig "Csak semmi pánik!" felkiáltással a szorongás és a tanulói teljesítmények összefüggéseire mutatott rá. Szóba került a gyermekbántalmazás is, amelyről a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője beszélt a gyerekeknek.

A tiniparlament zárásaként "Amikor én még kislány/kissrác voltam..." címmel a NOX együttes tagjai beszélgettek a jelenlévőkkel iskoláról, gyermekkorról, zenéről és karrierről.