A Fidesz a honvédségi objektumok miatt aggódik

MTI
2006.01.06. 11:40
A Fidesz arra figyelmezteti a honvédelmi minisztert, hogy ne értékesítsenek áron alul honvédségi objektumokat; az ellenzéki párt az ingatlaneladások kapcsán kérdésekkel fordul a szaktárcához - mondta Simicskó István az MTI-nek pénteken. Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes alelnöke felhívta a figyelmet arra: aggodalomra ad okot, hogy a választások előtt néhány hónappal több tucat honvédségi objektumot kíván értékesíteni a honvédelmi tárca.

Ismertetése szerint a 38 üdülőből és csapatpihenőből hetet, a 41 helyőrségi klubból 12-t kíván megtartani a honvédelmi vezetés. Értékesíteni akarnak két repülőteret, a taszárit és a szentkirályszabadjait. Értékesíteni kívánják többek között a szombathelyi, a pécsi, a szabadszállási, a tapolcai, az aszódi, és néhány budapesti laktanyát. Eladni terveznek több sportlétesítményt is, például a margitszigeti teniszpályákat.

Simicskó többek között arra kíváncsi, hogy a bevételekből hány forintot szánnak a Honvédkórház befejezésére, mennyit fordítanak lakásépítésekre, illetve a katonák béremelésére.