Orbán pert fontolgat a Stop ellen

MTI
2006.01.12. 19:24

OrbánViktor szerint lehet, hogy perre "kell" menni azzal az internetes lappal, amely vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett vele szemben az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. "Először is elolvasom a levelet, és ezt az internetes valamit is, amire hivatkoznak, meg a jogászokkal is megnézetem, mert ezek szerint lehetnek benne olyan állítások, amiért perelni kell" - mondta a pártelnök a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorban csütörtök reggel.

Hozzátette: még nem olvasta Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének levelét, csak az újságokból értesült a hírről. A pártelnök hangsúlyozta: 180 napig "rángatták" a családja meggazdagodását vizsgáló bizottság különböző üléseire, és nem találtak egy olyan dolgot sem, ami ne lenne tartható vagy vállalható. Ott mindent tényt elmondtam, ezt meg tudom ismételni a mentelmi bizottság elnöke számára is, ha akarja - tette hozzá.

"A vagyonnyilatkozati eljárással esetleg majd pontosabban tudjuk definiálni a luxusprofit fogalmát" - mondta az MTI-nek Orbán Viktor kijelentésére reagálva Nyakó István, az MSZP szóvivője. "Luxusprofit az, amikor 100 ezer forintért vásárol valaki földet mondjuk Tokaj-hegyalján, és másnap hárommillió forintért apportálni akarja. Luxusprofit lehet az, ha valaki 500 ezer forintért a Haris közben lakást vesz, majd ezt pár év után 65 millió forintért adja el. Luxusprofitra tehetnek szert azok is, akik köztartozással egy céget vagy több céget, vállalkozást nincsteleneknek vagy anonim személyeknek adnak el" - sorolta Nyakó István. "Ez valóban luxusprofit, de ezzel nem az MSZP-nek kell elszámolnia" - jelentette ki az MSZP szóvivője.