Pokorni: a Fidesz vállalása az egyenes beszéd

MTI
2006.01.16. 18:12

A legfontosabb, amit a Fidesz ígérni és vállalni tud, az egyenes beszéd - mondta Pokorni Zoltán hétfőn Székesfehérváron, a párt helyi országgyűlési képviselőjelöltjeinek bemutatása alkalmából.

A Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje Székesfehérvár 1-es választókerületében Cser-Palkovics András jogász, önkormányzati képviselő, a 2-es választókerületben pedig ismét Gógl Árpád orvos, az Orbán-kormány egészségügyi minisztere - jelentette be a párt alelnöke.

Pokorni Zoltán szerint az utóbbi időben "mintha szétesett volna minden körülöttünk." Szavai szerint Székesfehérváron is "leült, megfeneklett az a fejlődés, amit a rendszerváltozás első évtizede hozott a város életében". A Fidesz alelnöke úgy vélte, hogy "nem csak Fehérvár járt így, (...) az egész ország gondokkal küszködik". Hozzátette: "a magángazdaság, az kiválóan teljesít. De ott, ahol az államnak döntési joga, felelőssége van, egyre inkább kézzel tapintható az elmúlt három és fél év elhibázott politikájának rossz hatása".

Pokorni Zoltán szerint a jelenlegi kormánnyal nem csak "az a baj, hogy elhibázta az elmúlt 3,5 évet". "Az igazi baj, (...) hogy nem mondanak igazat" - jelentette ki. Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a Fidesz arra vállalkozik, hogy rendbe tegye a dolgokat, és véget vessen a "mellébeszélésnek".