Gyurcsány: a baloldal nem a múlt, hanem a jövő

MTI
2006.02.24. 22:00
Gyurcsány Ferenc elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz a Felvidékre küldött levelekben kért támogatást az ott élő magyaroktól a magyar belpolitikai erőviszonyok átalakítására. A miniszterelnök erről győri nagygyűlésén beszélt péntek este.

A kormányfő úgy vélekedett: hatalomra kerülése esetén a Fidesz kettős állampolgárság bevezetésével kapcsolatos ígérete mögött az igazi politikai szándékra az elmúlt napokban a Felvidékre küldött levelekből derül fény. És ez nem más, mint az, hogy külföldi állampolgároktól kérnek segítséget, erkölcsi támogatást arra, hogy a Fidesz nyerje meg a választásokat Magyarországon.

A miniszterelnök kijelentette: a baloldal rendelkezik érvényes programmal. "A jövőt nem álmodni kell, az a különbség a Fidesz és az MSZP között, hogy ők álmodnak, mi meg dolgozunk" - szögezte le. Szavai szerint el kell dönteni, hogy miben tud legjobb lenni Magyarország. Három területen: a modern iparban, a korszerű szolgáltatásokban és az idegenforgalomban, ezért ezeket az ágazatokat kell fejleszteni - hangoztatta. A baloldal túl sokáig nem merte elhinni, hogy "ő nem a múlt, hanem ő a jövő" - tette hozzá.