Fénymásolt ajánlószelvények a szeméttelepen

MTI
2006.03.03. 19:06

Valószínűleg az 1998-as önkormányzati választásra kitöltött ajánlószelvények fénymásolatait találták meg egy miskolci szeméttelepen. Sipos Leventének,, a Zöld Párt aspiránsának ismetrőse találta a másolatokat. Az MSZP-jelölteknek szól szelvényeken az őket ajánló személyek neve, lakcíme, személyi azonosító számát és sajátkezű aláírása olvasható. Öntapadós matricával sorszámozás, betűjelzés és még egy bélyegző-sorszámozás is van rajtuk.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere - aki maga is látta a fénymásolt lapokat - az MTI érdeklődésére azt mondta: feltételezése szerint az önkormányzattól kerültek ki szabálytalanul az ajánlószelvény-másolatok 1998-ban, amikor még nem ő vezette a várost.

Közölte, kivizsgáltatja, hogy a fénymásolatokon lévő azonosító jelek megegyeznek-e azokkal, amiket az önkormányzatnál tesznek az ajánlószelvényekre, amikor átveszik a jelölttől. A polgármester határozott véleménye szerint valakik a szeméttelepre tették a fénymásolatokat, hogy azt mások megtalálják. Mint mondta, ezt igazolja az is, hogy nagyon jó állapotban vannak a másolatok.