Orbán Viktor: nem a Fidesz okozza a ribilliót

MTI
2006.03.17. 19:59

A választások tétje az, hogy megalakítjuk-e a magyar szolidaritás nemzeti kormányát, vagy nem, és tovább haladunk a bajt hozó nyolcvanas évek irányába - mondta Orbán Viktor Miskolcon péntek este.

Egy dologban egyetértek a jelenlegi miniszterelnökkel, "a választásoknak az is tétje, hogy nyugodt építkezés lesz-e Magyarországon, vagy ribillió; együttműködés, vagy megosztottság" - hangoztatta.

Orbán szerint az emberek egyre elégedetlenebbek, "olyan politikai vezetése van ma Magyarországnak, hogy amerre az megfordul, ott ribillió támad, botrány és feszültség." Erről nem mi tehetünk, hanem ők - szögezte le.

"A globalizáció fontos, de az elmúlt tizenegynehány esztendő Európában mindenkinek megtanította, mindenkit megtanított arra, hogy a globalizációra adható válasz nem lehet más, mint az erősödő nemzet" - fogalmazott. Mint mondta, a luxuskormányzás ideje lejárt, "nekünk plebejus kormányra van szükségünk, új politikát akarunk,(...) amely osztozik a magyar emberek mindennapi sorsában".

"Sohasem lehet Magyarországot úgy tönkretenni, hogy mi, közösen ne tudnánk újra és újra fölemelni" - jelentette ki Orbán Viktor miskolci nagygyűlésén.