Fideszes kapcsolatokkal vádolják a gyulai adatbázis gazdáját

MTI
2006.03.20. 17:35

A Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltjével, Tóth Imrével levelezett az a munkatárs, akinek irodai számítógépén, a választópolgárok adatbázisát találták Gyulán, közölte hétfőn az MSZP gyulai elnöke.

Gyulán tartott sajtótájékoztatóján Tóth Sándor beszámolt arról, hogy az azóta a kistérségi irodától közös megegyezéssel távozott menedzser, Ferenczi László számítógépén több olyan elektronikus levelet is találtak amelyek a gyulai szocialisták szerint alkalmasak arra, hogy lejárassák a térség szocialista képviselő-jelöltjét, a város polgármesterét Perjési Klárát. Tóth Sándor több olyan kinyomtatott levelet mutatott be, illetve bocsátott a sajtó rendelkezésére, amelyben Ferenczi László Tóth Imrét e-mailben tájékoztatja a választókerület ügyeiről.

Ferenczi gépén - az MSZP szerint - "országos szintű kódolási útmutató" is volt azok között az állományok között, amelyek 8300, Gyulán és környékén élő választó adatait tartalmazták. A gyulai szocialisták nevében Tóth Sándor "megnyugvással venné tudomásul, ha Tóth Imre elköszönne a közélettől".