Egyeztetés a taszári repülőtérről

MTI
2006.03.23. 20:19

A taszári repülőtér jövőjéről, a fejlesztés, a hasznosítás lehetőségeiről egyeztettek a hasznosításban érintett és érdekelt önkormányzatok képviselői, szakértők és befektetők csütörtökön Taszáron, a már elkészült polgári terminálban megtartott konferencián.

A mintegy 70 résztvevőt Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter hívta meg a megbeszélésre, aki március elseje óta miniszterelnöki megbízottként foglalkozik a repülőtérrel összefüggő feladatokkal, koordinálja a kormányzat, a megyei és települési önkormányzat feladatait.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a fórumon bejelentette: a város önkormányzata egymilliárd forintot ajánl fel annak érdekében, hogy Taszáron mielőbb működő repülőtér legyen. Kolber István kijelentette: nyitott a felvetés iránt, ezért azt kérte a polgármestertől, hogy április 30-ig küldje el a fejlesztési elképzeléseket, meg a testületi döntést arról, hogy ez az egymilliárd forint rendelkezésre áll.

Kaposvár polgármestere néhány órával később rendkívüli sajtótájékoztatón hangoztatta: Kaposvár és a térség jövője, minimum háromezer munkahely a tét. Szita Károly közölte: Kaposvár azzal a feltétellel adja a forrást, hogy tulajdont kapjon, valamint hozzák vissza Taszárra a légi irányítást.