Az MTV rendezi a miniszterelnök-jelöltek vitáit

MTI
2006.03.30. 18:13

A Magyar Televízió (MTV) rendezi és élő adásban közvetíti a miniszterelnök-jelöltek közötti vitákat - tájékoztatta az intézmény az MTI-t csütörtökön. Az MTV - az érintett pártok kérésének és megállapodásuknak megfelelően - április 5-én és 6-án egyaránt 19 órai kezdettel megrendezi és közvetíti a miniszterelnök-jelöltek vitáját - olvasható a közleményben, amelyben tudatták: adásukat minden érdeklődő televízió és rádió átveheti.

Az MTV pénteken 16 és 17 óra között kisorsolja mindkét miniszterelnök-jelölti vita megszólalási sorrendjét, valamint ugyancsak kisorsolja, milyen sorrendben kövessék egymást a pártok által megjelölt témák - áll a közleményben. Arra a kérdésre, hogy ki lesz a vitaműsorok műsorvezetője, Holub Katalin, az MTV szóvivője azt mondta: amennyiben lesz közölni valójuk, azonnal tájékoztatást adnak.

A parlamenti pártok képviselői hosszas egyeztetéseket követően hétfőn állapodtak meg véglegesen arról, hogy április 5-én 19 órától kerül sor Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitájára. Döntöttek arról is, hogy április 6-án ugyancsak 19 órától a négy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltje ütközteti nézeteit.