Szocialista plakátokat téptek le Debrecenben

MTI
2006.04.03. 14:27

Hétfőre virradó hajnalban lakossági bejelentés alapján két fiatalt ért tetten a rendőrség, akik addigra legalább 16 szocialista plakátot tette tönkre Debrecenben - közölte Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, debreceni képviselőjelöltje. A közlés szerint hajnali 1 és 3 óra között megrongáltak egy Gyurcsány Ferencet ábrázoló óriásplakátot, valamint a megyei elnök 15 közúti villanyoszlopra rögzített plakátját.

"Az MSZP plakátjait ismeretlenek rendszeresen megrongálják, feltűnő szervezettséggel, s általában a kihelyezést követő éjszakán" - olvasható a szocialista politikus közleményében. Oláh Lajos egyidejűleg ismét felkérte Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét és Pósán Lászlót, a Fidesz helyi elnökét, hogy "amennyiben nem ők állnak az akciók mögött, intsék nyugalomra elvakult híveiket".

Juhászné Kiss Katalin rendőr százados, a debreceni rendőrkapitányság sajtóreferense megerősítette a plakátrongálás tényét, s közölte: a rendőrség a bejelentés alapján rongálás megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben, s gyanúsítottként hallgatta ki azt a két 17 éves fiatalembert, akiket az éjszaka folyamán, a bejelentést követően a rendőrjárőrök elfogtak és előállítottak.