Pokorni tanácsot ad Dávid Ibolyának

MTI
2006.04.17. 01:19
Pokorni Zoltán szerint ha Dávid Ibolyának arról kell döntenie, hogy a második Gyurcsány-kormányhoz vagy a kormányváltáshoz adjon támogatást, akkor döntése nem kétséges: az utóbbit kell választania. Erről a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában beszélt vasárnap este.

Azt mondta: "biztos vagyok abban, hogy ha Dávid Ibolyának aközött kell döntenie, hogy második Gyurcsány Ferenc kormány alakuljon, és ehhez nyújtson támogatást vagy aközött, hogy kormányváltás legyen, akkor ez utóbbi mellett kell, hogy döntsön".

A fideszes politikus arra a megjegyzésre, miszerint a Fidesz az elmúlt időszakban sokat támadta az MDF-et, egyes megfogalmazások szerint be akarta kebelezni a kisebbik ellenzéki pártot, úgy reagált: "természetesen (...) követtünk el hibákat, és sokkal többet kellett volna tennünk a jó együttműködés érdekében, de ennyire sikerült. Most nem a múlttal, hanem az előttünk lévő időszakkal kell foglalkoznunk".

Pokorni Zoltán úgy vélte, a szavazók a közös célért, a kormányváltásért támogatták a két pártot. Nagyobb esélyt adott annak, hogy a Fidesz a második fordulóban nyer, mint hogy veszít. Ugyanakkor hozzátette: a mostani kormányt csak koalícióban lehet leváltani, hiszen annak nincs realitása, vagy nagyon kicsi az esélye annak, hogy a Fidesz önállóan kormányt tudjon alakítani.