Gusztáv
-4 °C
1 °C

Tizenöten pályáznak a rádióelnöki posztra

MTI
2006.05.31. 16:35

Várhatóan tizenöten pályáznak a Magyar Rádió (MR) elnöki posztjára, ugyanis a szerdai határidőig ennyien vásárolták meg a pályázati csomagokat, amelyek beadási határideje június 13-a - közölte Gellért Kis Gábor, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI megkeresésére.

A pályázatokat június 14-én közjegyző jelenlétében bontják fel - mondta Gellért Kis Gábor, aki reményét fejezte ki, hogy július 10-én már elnökválasztó kuratóriumi ülés lesz. A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény rendelkezései szerint a közszolgálati médiumok elnöki tisztségére a parlament által választott kuratóriumi elnökség állít jelöltet, kétharmados szavazással; a személyi javaslatot hasonló arányban kell jóváhagynia a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratóriumnak.

A kuratóriumi elnökségnek legutóbb előző év december 12-én nem sikerült elnököt jelölnie a rádió élére. Gellért Kis Gábor akkor közölte: újra, ötödször is pályázatot írnak ki a tisztségre. A rádió Kondor Katalin mandátumának - 2005. augusztusi - lejárta óta működik elnök nélkül. A médiumot jelenleg a két alelnök irányítja.