Önkormányzati szövetségek támogatják a reformot

MTI
2006.06.16. 14:38

Hat önkormányzati szövetség egy nyilatkozatban támogatásáról biztosította a tervezett közigazgatási reformot. A Budapesten aláírt dokumentumban a többi közt az szerepel, hogy ősszel hat évre választanák meg a települési önkormányzatok képviselőit, s a megyei képviselők már csak három évre kapnának mandátumot.

A nyilatkozatot a Magyar Faluszövetség (MF), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége, a Megyei Jogú Városok Szövetsége, valamint a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége írta alá.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége nevében, a meghívott érdekképviseleti szövetségek közül egyetlenként azzal utasította el a nyilatkozat aláírását, hogy még nem ismerik a reform részleteit, így pedig nem akar olyan "biankót" adni a kormánynak, amire a későbbi döntései során hivatkozhat.

Az aláírók szerint a regionális önkormányzatokat három év múlva választhatják meg, amelyek felváltanák a megyéket.  • Hírek
  • Támogatások