Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszáz fős leépítés lesz a külügyi tárcánál

MTI
2006.07.01. 09:50
A Külügyminisztériumban mintegy kétszáz fő elbocsátását jelenti a kormányzati reformcsomag végrehajtása, a létszámleépítés nem vezet külképviselet-bezáráshoz - közölte a külügyminiszter.

Elsődlegesen a nyugdíjkorhatár közelében lévő munkatársaknak kell távozniuk, másrészt a külképviseleteken kiegészítő pozíciókban, nem diplomataként dolgozóknak - jelentette ki Göncz Kinga. Elköszönnek a magyar külképviseleteken sofőrként, adminisztrátorként dolgozóktól, őket helyi kisegítőkkel fogják helyettesíteni. Ez megtakarítást jelent, hiszen a Magyarországról kiküldöttek esetén fizetni kell a lakást, utazást és más költségeket.

"Megpróbálunk olyan módon leépíteni, hogy az a legkevésbé érintse a Külügyminisztérium ténylegesen fontos funkcióit" - mondta Göncz Kinga. Hangsúlyozta, hogy ez nem vezet külképviselet-bezáráshoz, bár elképzelhető, hogy egy-egy EU-tagországban nem lenne szükség egyszerre több diplomáciai képviselet fenntartására.