Volt ügynököt jelöl polgármesternek az SZDSZ Óbudán?

Magyar Nemzet
2006.07.01. 10:06
A Magyar Nemzet értesülése szerint elképzelhető, hogy az SZDSZ egy volt állampárti ügynököt, a BM egykori KISZ-titkárát támogatja polgármesterjelöltként Óbudán. Információik szerint a szabad demokraták megosztottak a kérdésben, hiszen kínos felsorakozniuk a III/II-es múltját vállaló szocialista jelölt, Pető György mögé.

Pető György - aki jelenleg a városrész szocialista alpolgármestere - tavaly ismerte el, hogy 1979 és 1983 között III/II-es kémelhárító tiszt volt, s mint akkor fogalmazott: "Múltamat vállalom, s nincs olyan törvényi előírás vagy lelkiismereti tényező, amely miatt le kellene mondanom." Bőhm András, a kisebbik kormánypárt fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: a megállapodás aláírása előtt nyilván figyelemmel lesznek erre a körülményre is a III. kerületi szabad demokraták.

Ha elfogadják, cserébe a zuglói koalíciós jelölt az az SZDSZ-es Weinek Leonárd üzletember lehet, aki Gyurcsány Ferenccel és a Tocsik-ügyből elhíresült vállalkozókkal dolgozott különféle gazdasági társaságokban. Várhatóan július 10-ig megállapodás születik Budapesten a III. kerületi szocialisták és szabad demokraták között a helyi önkormányzati pártlistáról és a polgármesterjelöltről.