Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Volt ügynököt jelöl polgármesternek az SZDSZ Óbudán?

Magyar Nemzet
2006.07.01. 10:06
A Magyar Nemzet értesülése szerint elképzelhető, hogy az SZDSZ egy volt állampárti ügynököt, a BM egykori KISZ-titkárát támogatja polgármesterjelöltként Óbudán. Információik szerint a szabad demokraták megosztottak a kérdésben, hiszen kínos felsorakozniuk a III/II-es múltját vállaló szocialista jelölt, Pető György mögé.

Pető György - aki jelenleg a városrész szocialista alpolgármestere - tavaly ismerte el, hogy 1979 és 1983 között III/II-es kémelhárító tiszt volt, s mint akkor fogalmazott: "Múltamat vállalom, s nincs olyan törvényi előírás vagy lelkiismereti tényező, amely miatt le kellene mondanom." Bőhm András, a kisebbik kormánypárt fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: a megállapodás aláírása előtt nyilván figyelemmel lesznek erre a körülményre is a III. kerületi szabad demokraták.

Ha elfogadják, cserébe a zuglói koalíciós jelölt az az SZDSZ-es Weinek Leonárd üzletember lehet, aki Gyurcsány Ferenccel és a Tocsik-ügyből elhíresült vállalkozókkal dolgozott különféle gazdasági társaságokban. Várhatóan július 10-ig megállapodás születik Budapesten a III. kerületi szocialisták és szabad demokraták között a helyi önkormányzati pártlistáról és a polgármesterjelöltről.