Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány: fenntarthatóság, hatékonyság, igazságosság

MTI
2006.07.01. 13:40
Hat szempont érvényesítését nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton annak feltételeként, hogy Magyarország a régió legerősebb országa legyen. A politikus az MSZP országos választmányának budapesti ülésén beszélt.

A kormányfő szerint a fenntarthatóság, a hatékonyság, az igazságosság, a teljesítmény ösztönzése, a szolidaritás és a fejlesztések szükségesek a reformok megvalósításához. Mind ehhez bátorság is kell. A felsoroltak megvalósítása konfliktusokkal, nehézségekkel jár - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

"A Magyar Szocialista Párt az elmúlt hónapokban, a választásokat megelőző időszakban nagyon határozott és nagyon világos közös célt jelölt ki az ország számára, azt a célt, hogy Magyarország ennek a régiónak egyik legerősebb, legsikeresebb országa legyen, és a sikerben ne csak kevesek, hanem milliónyian osztozhassanak" - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: ennek érdekében legalább hat célt kívánnak megvalósítani.