Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem fogadták el az ORTT tavalyi beszámolóját

MTI
2006.07.11. 15:07

Általános vitára alkalmasnak találta, de nem javasolta elfogadásra a parlamentnek az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2005-ös tevékenységétől szóló médiahatósági beszámolót az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottsága kedden. Az első döntéshozatalnál tíz kormánypárti képviselő mondott igent, míg a másodiknál Pető Iván (SZDSZ) bizottsági elnök nemmel voksolt.

Pető már a vitában kifejtette, a két országos kereskedelmi televízió koncesszió-hosszabbításával, a Műsorszolgáltatási Alap (MA) működésével, valamint a médiahatóság által létrehozott Alkalmazott Kommunikáció-tudományi Intézet működésével kapcsolatos kifogásai miatt tesz így.

Tellér Gyula (Fidesz) felvetette, hogy a két kereskedelmi csatorna egész műsorfolyamát áttekintve górcső alá kellene venni, mennyiben teljesítették a profiljukra kilenc esztendeje, az eredeti szerződés megkötésekor tett vállalást. Több ellenzéki hozzászóló szerint azt kellene megvizsgálni, miért hagyta a médiahatóság változatlanul ezek műsorszolgáltatási díját; Kiss Attila (Fidesz) "nevetségesnek, már-már mulatságosnak" nevezte ennek összegét.