Nem fogadták el az ORTT tavalyi beszámolóját

MTI
2006.07.11. 15:07

Általános vitára alkalmasnak találta, de nem javasolta elfogadásra a parlamentnek az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2005-ös tevékenységétől szóló médiahatósági beszámolót az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottsága kedden. Az első döntéshozatalnál tíz kormánypárti képviselő mondott igent, míg a másodiknál Pető Iván (SZDSZ) bizottsági elnök nemmel voksolt.

Pető már a vitában kifejtette, a két országos kereskedelmi televízió koncesszió-hosszabbításával, a Műsorszolgáltatási Alap (MA) működésével, valamint a médiahatóság által létrehozott Alkalmazott Kommunikáció-tudományi Intézet működésével kapcsolatos kifogásai miatt tesz így.

Tellér Gyula (Fidesz) felvetette, hogy a két kereskedelmi csatorna egész műsorfolyamát áttekintve górcső alá kellene venni, mennyiben teljesítették a profiljukra kilenc esztendeje, az eredeti szerződés megkötésekor tett vállalást. Több ellenzéki hozzászóló szerint azt kellene megvizsgálni, miért hagyta a médiahatóság változatlanul ezek műsorszolgáltatási díját; Kiss Attila (Fidesz) "nevetségesnek, már-már mulatságosnak" nevezte ennek összegét.