Judit
2 °C
7 °C

Ma a hőség miatt késnek a vonatok

MTI
2006.07.23. 11:20

Már nem késnek a vonatok a szombati vihar miatt megsérült vasútvonalakon, ám sebességkorlátozások más szakaszokon továbbra is érvényben vannak a tartós meleg hatására kialakult sínhibák kijavításáig - tájékoztatta a MÁV Zrt. szóvivője vasárnap az MTI-t.

Kavalecz Imre elmondta, hogy szombat délután és este vihar szakított le felső vezetékeket a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Debrecen vasútvonalakon. A vasúti közlekedés nem szünetelt, de 20-40 perces késéssel kellett számolniuk az arra utazóknak. Vasárnap reggelre a megsérült vezetékrendszert helyreállították, így a vonatok már nem késnek - közölte a szóvivő.

Érvényben maradnak ugyanakkor a sebességkorlátozások azokon a vonalszakaszokon, ahol a tartós meleg miatt még korábban sínhibák keletkeztek. Pályahiba miatt Érd-Alsónál, Csengelénél, Ceglédbercel-Cserő állomás és Cegléd között a vonatok óránként csak 20 kilométeres, Kunfehértó és Kiskunhalas között 40 kilométeres sebességgel haladhatnak. Emiatt a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Cegléd, valamint a Kiskunhalas-Baja közötti vasútvonalon körülbelül 15-20 perces késésekre kell számítani - közölte Kavalecz Imre.

A meleg a vasúti biztosítóberendezések működésében is okozhat zavart, fénysorompó-, váltóhibák, kábelzárlatok keletkezhetnek. A vasúttársaság a hőség miatt továbbra is fokozott pályafelügyeletet tart a kánikula alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?