Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schengen: van esély Magyarország belépésére

MTI
2006.07.24. 20:15
Magyarország érdekelt abban, hogy minél előbb az Európán belül szabad, határellenőrzés nélküli mozgást biztosító schengeni övezet teljes jogú tagjává váljon, s van is esély arra, hogy ez az eredetileg tervezett időben, azaz a jövő év végén megtörténjen - közölte hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok bel- és igazságügyi minisztereinek tanácskozása után Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

Kondorosi az MTI kérdésére, hogy egyes múlt heti hírek szerint csúszást szenved majd a schengeni övezet kibővítéséhez szükséges központi uniós adatbázis átadása és így az új tagok felvétele is, azt mondta, hogy Franco Frattini, az EU-bizottság bel- és igazságügyi kérdésekért felelős tagja ezt pusztán technikai kérdésnek nevezte.

Egyben emlékeztetett, hogy Magyarország is teljes erővel készül a belépésre, a szükséges előfeltételek teljesítésére, s nemrégiben miniszteri biztost neveztek ki a schengeni ügyek összefogására.