Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pótfelvételi lehetőségek az OFIK honlapján

MTI
2006.07.27. 15:54

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) közzétette honlapján a nyári pótfelvételi lehetőségeket, a lapok beérkezési határideje augusztus 11. - olvasható az OFIK internetes oldalán.

Az internetes oldalon alapképzéseket, felsőfokú szakképzéseket és a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek meghirdetett képzési formákat egyaránt találhatnak az érdeklődők.

Az 2006. évi felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények két formában hirdethetnek meg új felvételi lehetőségeket: a felsőoktatási intézmények saját döntésük alapján, a sehová fel nem vett jelölteknek levélben felajánlhatják a költségtérítéses képzésre történő felvételt. Amelyik felsőoktatási intézmény ilyen ajánlatot tesz, az közvetlenül értesíti erről a jelentkezőt. A levélben részletesen szerepel minden olyan feltétel és tudnivaló, amely a jelentkezéshez szükséges. A jelentkezési lapok beérkezési határideje 2006. augusztus 11. (péntek).

A másik lehetőség a teljesen új jelentkezés benyújtása. A felvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni, erre a célra külön "A" típusú jelentkezési lap készült. A felvételt ennek a NYÁRI FELVÉTELI felülnyomásos "A" lapnak, valamint egy "B" jelű jelentkezési lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. A lapok térítésmentesen szerezhetők be a felsőoktatási intézményeknél.

Csak azoknak a jelentkezését fogadják el, akik 2006-ban nem jelentkeztek, vagy akiket idén nem vettek fel egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Az intézményi jelentkezési laphoz a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006. című kiadványban megjelölt iratokat kell csatolni, illetve azokat a középiskolai teljesítményeket, illetve felvételi eredményeket kell igazolni, amelyeket a felsőoktatási intézmények az alábbi táblázat szerint kérnek.