Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az OVB

MTI
2006.07.27. 19:49

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az október 1-jei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásokra. Az OVB az önkormányzati választásokra nyilvántartásba vette a Szociáldemokrata Pártot, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetséget, a Szabad Demokraták Szövetsége - a Magyar Liberális Pártot, valamint a Magyar Szociális Zöld Pártot.

Az OVB a kisebbségi önkormányzati választásokra jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a "Kijevi Rusz" Magyarországi Ukrán Hagyományőrző szervezetet, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetséget, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesületet, valamint a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezetet.

Az OVB elutasította a Roma Közösségfejlesztők Poroszlói Egyesületének nyilvántartásba vételét, miután megállapította, hogy a szervezet székhelye és működési területe is Poroszlón van, illetve oda terjed ki. Ezért a nyilvántartásba vételre a helyi választási bizottság jogosult.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az önkormányzati és a kisebbségi önkormányzati választásokra is szeptember 8-ig van lehetőség jelölőszervezetek nyilvántartásba vételére.